سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حسام ســرا
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

زنده یاد استاد باستانی پاریزی

دوشنبه 18آذرماه 1392 برای امور اداری وپیگیری های شغلی سفری به تهران داشتم  کارمان زودتر از موعد تمام شد وفرصتی بود تا از وقت به دست آمده استفاده بهتری کرد ، به باستانی پاریزی زنگ زدم  دوست داشتم او را ببینم حال واحوال گرمی کرد وپرسیید تا کی تهران هستید؟ گفتم تا بعد از ظهر. وقت ملاقات خواستم عذرخواهی کرد که دارد برای گرامی داشت یکصدمین سال تولد منوچهر ستوده در دانشگاه تهران متنی را آماده می کند وشب، آماده استقبال از ماست بخت با ما یار نبود چراکه ظهر همان روز به سمت اصفهان به راه افتادیم واین دیدار تحقق نیافت . یادش گرامی باد.

به شعری از باستانی پاریزی درباره عید نوروز که بی مناسبت با این ایام نیست توجه کنید:

در گوش من صحیفه تبریک عید گفت
سالی دگر ز عمر تو ای بی خبر گذشت
نشکفته غنچه های بهار امید و عشق
دیدی که عمر همچو نسیم سحر گذشت
روح کهن نه تازه شود از حلول عید
راح کهن بیار که آبم ز سر گذشت
تبریک نیست- تسلیت است اینکه دوست را
گوئی: خوشا ز عمر تو سالی دگر گذشت

محمد ابراهیم باستانی پاریزی ادیب ، مورخ، نویسنده، پژوهشگر، شاعر، موسیقی ‌پژوه و استاد بازنشسته دانشگاه تهران شب گذشته (5 فروردین ماه 1393) در سن 88 سالگی در بیمارستان مهر تهران دار فانی را وداع کرد.وی به علت کهولت سن مدتی در این بیمارستان بستری بود.

باستانی پاریزی در سوم دی‌ماه 1304 هـ.ش در پاریز، از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان متولد شد. وی تا پایان تحصیلات ششم ابتدایی در پاریز تحصیل کرد و در عین حال از محضر پدر خود مرحوم حاج آخوند پاریزی هم بهره می‌برد.

پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دو سال ترک تحصیل اجباری، در سال 1320 تحصیلات خود را در دانشسرای مقدماتی کرمان ادامه داد و پس از اخذ دیپلم در سال 1325 برای ادامه تحصیل به تهران آمد و در سال 1326 در دانشگاه تهران در رشته تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت. استاد باستانی پاریزی دوره دکترای تاریخ را هم در دانشگاه تهران گذراند و با ارائه پایان‌ نامه‌ای درباره ابن اثیر دانشنامه دکترای خود را دریافت کرد.

استاد باستانی در طول حیات خود آثار زیادی درباره ایران و کرمان تالیف کردند.

آخرین تصویر از باستانی پاریزی درمراسم گرامی‌داشت یکصدمین سال تولد منوچهر ستوده در دانشگاه تهران

از آثار استاد می توان به کتاب های زیر اشاره کرد:

پیغمبر دزدان (چاپ هفدهم 1382)، راهنمای آثار تاریخی کرمان (چاپ کرمان)1335 دوره مجله هفتواد (چاپ کرمان)1337 ــ 1336 تاریخ کرمان (تصحیح و تحشیه تاریخ وزیری، چاپ چهارم، 1374)1340 منابع و مآخذ تاریخ کرمان1340 سلجوقیان و غز در کرمان (چاپ دوم 1373)1343، فرماندهان کرمان (تصحیح و تحشیه تاریخ شیخ یحیی، چاپ سوم، (1371)، جغرافیای کرمان (تصحیح و تحشیه جغرافی وزیری، چاپ پنجم، 1384)1346، گنجعلی خان (چاپ سوم 1367)1353، وادی هفت واد (انجمن آثار ملی، جلد اول)1355 تاریخ شاهی قراختائیان1355، تذکره صفویه کرمان1369، صحیفه الارشاد (پایان صفویه)، مجموعه هفتی (سبعه ثمانیه) خاتون هفت قلعه (چاپ ششم 1380)1342 آسیای هفت سنگ (چاپ هفتم 1383)1350 نای هفت بند (چاپ ششم 1381)1353 اژدهای هفت سر (چاپ پنجم 1384)1355 کوچه هفت پیچ (چاپ ششم 1370)1355 زیر این هفت آسمان (چاپ پنجم 1368)1358 سنگ هفت قلم (چاپ سوم 1368) 1358 هشت الهفت (چاپ دوم 1370)1363، یادبود من (مجموعه شعر)1327 ذوالقرنین یا کوروش کبیر (ترجمه، چاپ نهم 1384)1330، یاد و یادبود (مجموعه شعر، چاپ دوم، 1364)1341 ، محیط سیاسی و زندگی مشیرالدوله (چاپ دوم، جیبی 1341)1341، اصول حکومت آتن، ترجمه از ارسطو1341 (با مقدمه استاد دکتر غلامحسین صدیقی، چاپ چهارم 1383)، تلاش آزادی (چاپ هفتم 1383، برنده جایزه یونسکو)1347، یعقوب لیث (چاپ هشتم 1382)1344 (این کتاب به زبان عربی ترجمه و در قاهره چاپ و منتشر شده‌است، 1976) شاه منصور (چاپ ششم 1377)1348، سیاست و اقتصاد عصر صفوی (چاپ پنجم 1378)1348 اخبار ایران از ابن اثیر (ترجمه الکامل، چاپ دوم 1364)1349، از پاریز تا پاریس (چاپ هشتم 1381)1351، شاهنامه آخرش خوش است (چاپ ششم 1383)1350 حماسه کویر (چاپ چهارم 1382) و ...

شعر مشهور یاد آن شب از باستانی پاریزی است :

 

 یاد آن شب که صبا بر سر ما گل می ریخت

 

بر سر ما ز در و بام و هوا گل می ریخت

سر به دامان منت بود و ز شاخ بادام 
بر رخ چون گلت آرام صبا گل می ریخت
خاطرت هست که آن شب همه شب تا دم صبح

گل جدا، شاخه جدا، باد جدا گل می ریخت

نسترن خم شده، لعل لب تو می‌ بوسید 
خضر گویی به لب آب بقا گل می ریخت
زلف تو غرقه به گل بود و هر آنگاه که من 
می زدم دست بدان زلف دوتا گل می ریخت
تو به مه خیره چو خوبان بهشتی و صبا 
چون عروس چمنت بر سر و پا گل می ریخت
گیتی آن شب اگر از شادی ما شاد نبود 
راستی تا سحر از شاخه چرا گل می ریخت؟

شادی عشرت ما باغ گل افشان شده بود 
که به پای تو و من از همه جا گل می ریخت

درگذشت این استاد کوشا درعرصه فرهنگ وتاریخ ایران زمین را به همه اهالی اندیشه وفرهنگ تسلیت می گوید


[ سه شنبه 93/1/5 ] [ 11:53 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

سال نو برشما مبارکباد

برما سالی گذشت، برشما را نمی دانم......

اول فروردین سال 92 را به یاد می آورم  و روزگار رفته را از خاطرمی گذرانم  روزها وماه هایی که آمدند ورفتند  وتنها خاطره اش مانده است .. به روزهای بهار سال گذشته ،به تابستان گرم وسرگرم کننده اش ،به حسادت ها وتنگ نظری ها، به دشنام ها ودشمنی ها وبه دوستی ها ومهربانی ها.به روزهایی که آنچنان سرگرم بودیم که چونان برق آمدند ورفتند وگذشتند. عمر ما نیز به همین روزها چسبیده بود افسوس که گاهی هیجان گذشت روزها،لذت استفاده از آنها را برما تلخ می کند.......

بعضی از دوستان ورفتارهایشان را که از خاطر می گذرانم یقین پیدا می کنم که اینان از من بهتر هستند و رسم مروت را بیش از من می دانند وعمل می کنند.

به دوستانی که در همه ی روزهای سال ماضی یادشان بود که ما هم هستیم  وگاهی سراغی گرفتند وچیزی نوشتند ودنیای دوستی را به حد نهایت اثبات کردند با نهایت احترام تعظیم می کنم ودستشان رابه گرمی می فشارم.

سال 92 رو به پایان است وکم کم آفتاب اعتدال بهاری بربام برج حَمَل خواهد دمید وباز روز از نو و روزی از نو .

یادمان باشد که گاهی یک  پیامک خالی نیز می تواند همه ی پیام دوستی را منتقل کند همچنان که یک سلام.

«سلام»

سال گذشته به جهت  شلوغی کار ومسئولیت آنچنان که شایسته بود نتوانستم دردنیای مجازی فعال باشم هرچند کسانی این موضوع را به محافظه کاری ربط داده بودند اما همان موقع نوشتم که واقعا فرصت نوشتن درباره دغدغه های فکری ام به نهایت کم شده است همین جا از همه دوستانی که برای خواندن مطلبی به حسام سرا‌ آمدند ومطلب جدید نیافتند پوزش می طلبم شاید سال نو فرصت بیشتری دست داد واین شرمندگی روبه زوال نهاد. می دانم که به شایستگی  نتوانستم دوستان را دریابم وپیامهایشان را پاسخگو باشم به ویژه آنچنان که شایسته بود پاسخگوی ایمیل ها نبودم از این بابت عذرم را بپذیرید . امید دارم سال نو برای همه ی شما که از جمله ی خوبان بوده و هستیدسالی سرشار از سلامتی وخوشبختی باشد ودایره دوستی هایتان همواره گسترش یابد.

عیدتان مبارک وسلامتی وشادابی ارزانیتان باد


[ چهارشنبه 92/12/28 ] [ 11:51 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

یک طراح صنعتی با نام اختصاری اسنو ویولنت قند هایی به شکل استخوان و جمجمه طراحی کرده است. هدف از طراحی این نوع قند این است که فرد استفاده کننده با دیدن آنها متوجه خطر خوردن بیش از حد قند شود و کمتر قند مصرف کند.


[ پنج شنبه 92/12/15 ] [ 1:51 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

قانون شکنی قانونی

 آئین نامه ها درهرسازمان و اداره ای فصل الخطابند وبخشنامه ها ونامه های اداری دیگر بر اساس این آئین نامه ها تدوین وتنظیم می شوند بنابراین هیچ دستور وبخشنامه ای نمی تواند برخلاف آئین نامه های مصوب باشد مگر آن که مرجع تصویب کننده آئین نامه به طور رسمی مصوبه خود را لغو ویا تغییر دهد .

با این توضیح چند سالی است که وزارت آموزش وپرورش با ابلاغ بخشنامه ای امتحانات دانش آموزان را که طبق تصریح آئین نامه امتحانات وآئین نامه اجرایی باید در خردادماه هرسال برگزار شود با تعجیل در اردیبهشت ماه شروع می کند بهانه های این تعجیل مختلف است که برگزاری جام جهانی فوتبال در دهه سوم خردادماه سال 1393 یکی از این بهانه هاست .

این که  دانش آموزان ممکن است به دلیل تب فوتبال درس را بی خیال شوند، این که آموزش وپرورش نگران یادگیری دانش آموزان است!! ، این که ... همه درجای خود درست اما این راهم باید درنظر گرفت که  بخشنامه نمی تواند آئین نامه را نقض کند . کاش کسی به داد قانون می رسید .

پی نوشت:

فکر نکنید فقط درآموزش وپرورش بخشنامه ها برخلاف آئین نامه ها هستند تقریبا در وزارت خانه های دیگر نیز وضع بدین منوال است این را از این لحاظ نوشتم که  اگر می توانید به داد دیگر جاها هم برسید .....


[ جمعه 92/12/9 ] [ 11:29 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

بیکار که می شوم

کنترل ها را کنترل می کنم

کنترل تلویزیون 

کنترل ویدئو

کنترل رسیور

کنترل ضبط ،کولر،...

امان از دست این همه کنترل !

«شعر از اکبر اکسیر»


[ جمعه 92/12/2 ] [ 6:26 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

درخت کیوی


[ جمعه 92/11/25 ] [ 11:29 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

از کتابخانه سیار تا دیجیتالی

در دهه فجر امسال کتابخانه دیجیتال شهرداری چمگردان رونمایی شد .

ویژگی های کتابخانه دیجیتالی :

  • کتابخانه‌های دیجیتال . وجه دیجیتال کتابخانه‌های سنتی هستند که مجموعه‌های دیجیتال و سنتی یعنی مواد الکترونیکی و کاغذی را در بر می‌گیرد.
  • کتابخانه‌های دیجیتال هم به مهارت کتابداران احتیاج داردو هم مهارت دانشمندان کارآمد رایانه.
  • در کتابخانه‌های دیجیتال فاصله میان جویندگان و پدید آورندگان تقریبا به صفر می‌رسد.
  • کتابخانه دیجیتال علاقمندان به موضوعات مشترک را از سراسر کشور کنار هم می‌آورد و به آنها امکان می‌دهد که در هرجای ایران و حتی جهان در موضوعات مورد علاقه شان به بحث بنشیند و این باعث می‌شود فاصله میان نخبگان کشور از بین برود و آنها بتوانند مسائل خودشان را با دانشمندان و نخبگان جهان مطرح نمایند.
  • از کتابخانه سیار تا دیجیتالی
  • در کتابخانه‌های دیجیتال . امکان استفاده همزمان از یک منبع خاص برای استفاده کنندگان فراهم است. برخلاف کتابخانه‌های فیزیکی برای کتابخانه‌های مجازی دو مقوله زمان و مکان . بی مفهوم هستند. از این نظر که خدمات کتابخانه‌ای را به زمان و مکان خاص محدود نمی‌سازند و اطلاعات موجود در این کتابخانه‌ها در تمامی روزهای هفته و در تمامی ساعات شبانه روز قابل دستیابی می‌باشند.

[ یکشنبه 92/11/20 ] [ 11:25 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]
          مطالب قدیمی‌تر >>

.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

اینجا محلی برای ارائه ی آرا و نظرات من است درباره آنچه که می بینم،می خوانم، می شنوم و آنچه در اطرافم اتفاق می افتد.چنانچه کسی یاکسانی عصبانی هستند ونمی توانند مخالف نظر خود رابا دادنِ «صفت» مخاطب قراردهند ویاقلمشان بادُشنام آشناست وبه آسانی به دیگران تهمت می زنند از نظردادن بپرهیزند چراکه درهر صورت نظر ایشان حذف خواهد شد. آوردن لینک وبلاگ ها به معنی تایید همه مطالب آنها ویامدیر وبلاگ نیست،بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم ..نقل واستفاده از مطالب این وبلاگ آزاد است اگر دوست داشتید منبع آن را نیز ذکر کنید.
امکانات وب


بازدید امروز: 453
بازدید دیروز: 33
کل بازدیدها: 1470486