اول اینکه) تلاش کنیم غیر از فارسی زبان دومی را هم بدانیم. طبیعی است دست مما در پیدا کردن کتاب مناسب بازتر می شود. شاید برای کسانی که کار فنی می کنند یا فلسفه میخوانند، زبان آلمانی، برای مدیریت و اقتصاد زبان انگلیسی و برای شیفتگان ادبیات زبان فرانسه گزینه های جذابی باشند.. دانستن زبان دوم حتی میزان درک زبان اول را نیز بالا می برد. این نکته ای است که سالهاست در روانشناسی اثبات شده است.
دوم اینکه) کتابهایی بخوانیم که خوب ترجمه شده باشد. متأسفانه در جامعه ما، ترجمه کاری بسیار سلیقه ای است و انسانهای زیادی را می بینیم که برای یادگرفتن بهتر زبان، دست به ترجمه کتابها می زنند. حتماً در زمان خرید یک کتاب، یک صفحه آن را به صورت تصادفی باز کنید و کامل بخوانید و اگر دیدید با نگارش راحت نیستید کتاب را نخرید. حتی اگر مطمئن ترین فرد آن کتاب را به شما توصیه کرده بود. بسیاری از ما به خاطر ترجمه های بد و ضعیف، کتاب زده شده ایم.
سوم اینکه) در شروع کار به سراغ کتابهای کلاسیک نرویم. مارک تواین زمانی گفته بود: «کتابهای کلاسیک، کتابهایی هستند که هیچکس حوصله ندارد بخواند اما همه آرزو می کنند که ای کاش آنها را خوانده بودند!». یکی از دوستان برای شروع کتابخوانی رمان «در جستجوی زمان از دست رفته» نوشته مارسل پروست را گرفته بود. آلن دو باتن در مورد این کتاب می گوید: خواندن این کتاب دو پیش نیاز دارد: تنهایی کشنده و پای شکسته! به همین دلیل توصیه می شود که سراغ لیست هایی شبیه: «100 کتاب یا 90 کتاب یا 22 کتاب یا ... که قبل از مرگ باید خواند نرویم».
چهارم اینکه) برای کتابخوانی زمان و مکان مشخصی در نظر بگیریم. یک صندلی یا یک پشتی یا یک گوشه اتاق یا داخل مترو یا هر جا که دوست داریم، اما عادت کنیم که زمان و مکان مشخصی وجود داشته باشد و همیشه در آنجا کتاب. به این شکل ذهن ما شرطی می شود. هر وقت در آن محل قرار گرفتیم ناخودآگاه، ذهن ما متمرکز می شود و آماده کتاب خواندن می شویم.
پنجم اینکه) هدفهای بزرگ نگذاریم. اگر بتوانیم روزی 3 صفحه کتاب بخوانیم و همیشه بخوانیم بهتر از روی 30 صفحه است که گاهی آن را ترک کنیم. اگر هم مدتی روزی سه صفحه خواندیم هیجان زده نشویم و هدف خود را بالا نبریم. باید سیستم ذهن و زندگی ما به تدریج به سبک جدید عادت کند.
فعلاً اینکه) اگر کتاب هایی که اطرافمان است را نخوانده ایم شاید بهتر باشد فعلاً از همین ها شروع کنیم و به سراغ کتاب دیگری نرویم.